Een berichtje via ons contactformulier kwam binnen: “Hallo, Ik heb een website (WordPress met Elementor als pagebuilder) genaamd www.ontwikkelingsvolgmodel.nl… Kunnen jullie mij eens bellen om te bekijken of een overstap naar LearningROCKS op dit moment het juiste is om te doen?“
Na een telefoontje, een leuk gesprek, kregen we meteen de opdracht om te starten met ontwikkelingsvolgmodel.nl
Twee vragen van Arjen Lievers (eigenaar van Ontwikkelingsvolgmodel):
- Website updaten (weer verliefd worden)
- De e-learning, gratis toegankelijk maken voor bezoekers: aanmelden met een naam en e-mailadres.
Ja, het leek weer eens simpel, maar dat is het eigenlijk nooit.
Iedere website-ontwikkelaar heeft zijn eigen voorkeuren voor plugins en thema’s. Wij wilden ons houden aan de huidige plugins en instellingen. Dat was weer even wennen ( we hebben wel weer een hoop geleerd).
De e-learning was ontwikkeld in Articulate Rise en er stond ook Learndash op zijn website. Dus wij dachten dit maar te combineren. Na wat puzzelen bleek dat geen goede beslissing. Het werkte niet lekker samen, en zo was er weer een dagje om……nog maar eens een nachtje erover slapen.
Hoe publiceer je Articulate zonder dat je cursisten laat registreren op je website?
De oplossing was al voorhanden: Grassblade. Deze plugin kun je zo instellen dat men eerst een e-mailadres en naam achter moet laten en vervolgens kan men meteen doorschakelen naar de e-learning. Dus toch simpel….en dan is Learndash een overbodige extra plugin. Daarmee hebben we dus weer wat besparingen in plaats van extra kosten gerealiseerd.
Na dit succesje, hebben we de website in totaal aangepakt.
Hoe zag de website eruit?
Keuzes voor de website
Vooral de matige leesbaarheid van sommige vlakken viel ons op.
Bouw je je eigen website? Hou dan rekening met het contrast tussen de achtergrond en het lettertype en de grootte van het lettertype. Vooral als je wilt dat ook slechtziende mensen je website kunnen bekijken. Ook is voor ons allemaal is prettig als het letterype duidelijk is , zodat je niet hoeft te turen om de tekst te lezen.
We hebben gekozen om de singlepage website onder te verdelen. De [prijzen] en [downloads] bovenin het menu te zetten.
Het een kwestie van smaak en gemak. De singelpage website is erg populair omdat je dan niet zoveel hoeft te vullen en in blokken alle informatie kwijt kunt die nodig is.
De keuze voor een singlewebsite is in niet alle gevallen handig, omdat er meestal een of twee extra pagina’s nodig zijn.
Op het moment dat je een email adres van iemand vraagt ben je verplicht om een privacyverklaring op te nemen.
Ook plaatst een website (bijna) altijd cookies en (helaas) moet er dan ook een cookie melding zijn.
Na een dagje lekker werken was de website klaar, en we mailden hem met onze acties (in plaats van een eindgesprek via ZOOM).
Hij mailde blij terug: ik ben helemaal verliefd!
Neem eens een kijkje op de website.
Ook interesse in ” weer verliefd”? Lees onze andere blogs of klik op de button.