Terwijl we achter de schermen heel hard aan het werk zijn met een project over lezen en leesplezier, stromen deze week ineens andere opdrachten binnen. We dachten ruim de tijd te kunnen nemen voor spelen met boeken, maar daar komen toch wel wat dingen tussendoor nu.
Taakverdeling
We bedenken telkens samen de concepten en inhoud. Marielle is inmiddels een kei in werken met Canva (de pro versie) om prachtige boekjes en flyers te maken. Ik neem de techniek van websites voor mijn rekening. Dat werkt uitstekend samen.
Wanneer we behoefte hebben aan afwisseling, ruilen we van taak, want we vullen elkaar naadloos aan.
Het enige waar we beiden een broertje dood aan hebben is acquisitie, en dat is toch eigenlijk wel heel belangrijk.
Omdat we al gewend zijn om samen te werken op afstand, laten we beeldbellen (behalve als we even echt iets aan elkaar willen voorleggen) veelal achterwege. Ons Trello (week)bord is leidend en we hebben de hele dag contact over de voortgang. Het snelst blijft bij ons even een DM in Twitter.
Kansen in de crisistijd.
Deze week kregen we twee nieuwe opdrachten om een online academie te bouwen.
Juist nu de fysieke workshops en trainingen wegvallen, is een online academie een oplossing.
Er zijn vreselijk veel mogelijkheden om online scholing aan te bieden. Daarnaast ook zijn er heel erg veel e-learning platforms.
Zeker in deze crisis zijn leveranciers ook erg graag van het (bijna) GRATIS aanbieden van een plaats om onderwijs aan te bieden.
Daar kleven wel wat nadelen aan. We zien dat veel leraren maar ook bedrijven het niet zo nauw nemen met AVG (kijk maar naar de ophef over ZOOM). Anderen denken dat Microsoft Teams is ontwikkeld om trainingen in aan te bieden, daar denk ik anders over.
Wanneer je ondoordacht en ad-hoc gaat ontwikkelen en er dan later achter komt dat de dingen niet werken, is dat frustrerend en zonde van de tijd.
Ons motto is ook, gratis is lang niet altijd goed en verstandig. Daarom werken we bijna alleen met betaalde (en geteste) software
Academies bouwen voor anderen, door worden wij ook blij van
Hoe mooi is het niet om een eigen (door ons gebouwde en gehoste) online leeromgeving te hebben?
Wij werken met Learndash en WordPress (en een aantal extra plugins) omdat:
- het gebruiksvriendelijk is;
- het flexibel is;
- er maatwerk geleverd kan worden aan de lerende;
- er in de omgeving weer sub omgevingen kunnen ontstaan door met groepen te werken;
- er binnen 48 uur een werkende omgeving kan staan (mits er niet heel veel wensen voor uiterlijk en mogelijkheden zijn);
- het veilig is (mits de juiste plugins gebruikt worden).
Wat vooral belangrijk is, is dat een academie in een latere fase precies dat biedt waar het voor bedoeld is, blended aanbieden van scholing en training. De tijd die je nu in ontwikkeling steekt is niet om een tijdelijke oplossing te bieden. Het kan een duurzame oplossing zijn.
Maar vooral nu
Wanneer je een kleine organisatie bent (of een school) en je wilt juist NU je medewerkers scholing aanbieden. Dat wat je op papier (of digitaal) klaar hebt liggen, kan in no-time omgezet worden naar modules en eventuele toetsen of quizzen.
Wijzelf zien daarnaast ook het gebruik van badges als een verrijking van een online gevolgde module.
Natuurlijk staat de leerlijnict er ook nog steeds, we vullen die nog steeds met kleine micromodules (iPad in onderwijs aan de hand van de wijze lessen bijvoorbeeld). Een deel van de inhoud overzetten in voor jou nieuw gebouwde eigen academie (met eigen look en feel) kan ook.
Inmiddels staat de server waar we plek hadden voor 10 academies bijna vol. We gaan dus best lekker.
Zandbak voor klanten
Komende week gaan we een zandbak klaarzetten voor nieuwe klanten. Dan bouwen wij de omgeving en zij kunnen vast aan de slag in een zandbak. Wanneer ze tevreden zijn met een module die ze in de zandbak gemaakt hebben, kunnen we zelfs die zonder problemen verhuizen.
Dat geldt (zelf getest deze week) ook voor het verhuizen van een bestaande (wordpress) website en er dan een leeromgeving aan vast te plakken.
Wil je meer weten? Dan mag je ons altijd bellen of mailen natuurlijk.
Maar nu eerst weekend!
1 gedachte over “We gaan lekker met online academies”
Pingback: Lief dagboek 8: Zwabberweek en mini TGIF – Karin Blogt
Reacties zijn gesloten.