Vragen over LearnDash?

Een overzicht van een aantal veel voorkomende Learndash vragen van onze klanten

Ja, dat kan eenvoudig met Woocommerce en een add-on plugin van Learndash. 

Learndash heeft een plugin Course Grid waardoor je de modules als een grid kunt weergeven op een pagina. Het kost even tijd om alle mogelijkheden die deze plugin biedt te leren kennen. 

Met de plugin van Uncanny (tincanny) kun je scormpakketten importeren in  Learndash. 

Je kunt met Learndash groepen werken en hieraan de cursisten koppelen. Na bijv. een jaar kun je ervoor zorgen dat de deelnemers geen toegang meer hebben tot alle content.

Met uncanny codes (betaalde plugin) heb je veel opties om cursisten direct naar de goede groep te leiden. 

Ja, je kunt Zoom integreren d.m.v. een plugin en met API  kun je de webinar integreren in een Learndash cursus. 

Learndash heeft een plugin ProPanel. Dit is een dashboard waar je eenvoudig kunt zien, wie er gestart is, hoeveel cursisten je hebt. Je kunt specifiek inzoomen op groepen, en bijv. een groepsmail versturen via dit platform. 

Er zijn ook andere plugins zoals Tin Canny reporting. deze plugin heeft een mooi dashboard waarin je meteen allerlei informatie over je cursus zichtbaar is, (bijv. wie gestart is, wie niet gestart is, wie de cursus heeft afgrond, de toetsscores, en de tijdsuur. 

Ja, als je Elementor gebruikt kun je het formulier van elementor (of andere builder) gebruiken om feedback op te halen. Je kunt ook een plugin gebruiken zoals Gravity-forms

Je zult het cursusmateriaal in twee talen moeten maken en aanbieden. Je kunt niet met een knop even switchen naar een andere taal. 

Je kunt dit op verschillende manieren inregelen. Het eenvoudigste is om cursisten vooraf de cursus een toets te laten afnemen, en als die goed wordt gemaakt, ze meteen door te leiden naar een andere cursus. 

Je kunt de cursus ook vrij doorklikbaar maken, dus dan hoeven ze niet stap voor stap je cursus te doorlopen.

Je kunt ook werken met “memberships” om cursisten op maat te kunnen bedienen. Dit is een stuk ingewikkelder om in te regelen. 

Learndash heeft een (gratis) Add-on, die je kunt installeren. Je kunt nu een certificaat maken en deze toevoegen aan je cursus. Het is even puzzelen, maar het kan prima. 

Met HP5 heb je vele mogelijkheden om verschillende content toe te voegen aan je cursus. Zoals: kruiswoordpuzzels, flash-kaarten, memorie, advent kalender, etc. Je kunt een plugin installeren waardoor je deze inhoud rechtstreeks in de omgeving kunt maken en toevoegen aan je cursus. 

In Leanrdash kun je precies instellen wanneer een cursus zichtbaar en/of toegankelijk wordt. 

Met de plugin Gamipress, kun je cursisten belonen met badges. Er zijn ook andere systemen die je kunt koppelen (Badge OS). Je kunt ze ook belonen als ze bijv. inloggen, of een toets maken, of  

Ja, per module is in te stellen wie toegang heeft tot de modules

Met Uncanny Owl (een plugin) zijn er heel veel extra mogelijkheden, waaronder Groepen (met daar aan gekoppeld een instructeur of groepsleider).

Met een plugin Course Instructor, kun je trainers hun eigen trainingen laten ontwikkelen zonder hen aan de beheerderskant toegang te geven. Je kunt hen zelfs betalen voor ontwikkelde modules

In Learndash kun je de basisinstellingen aanpassen en de benamingen wijzigen. Modules worden trainingen en cursisten worden deelnemers. Wil je nog verder gaan, dan kun je Loco Translate gebruiken en alle teksten aanpassen.

Wanneer wij je op weg geholpen hebben, geven we altijd uitleg wat je op welke plaats kunt aanpassen. Als je dat toch ingewikkeld vindt, maken we zogenaamde templates. Onderdelen van pagina’s of modules kun je makkelijk invoegen een aanpassen.

Ja, daarom hameren wij altijd op een goed ontwerp vooraf. Door de bouwer van Learndash te gebruiken kun je onderdelen in andere modules hergebruiken. Je kunt modules kopieren (dan hoef je dingen maar 1 keer aan te passen) of klonen (met een aparte plugin). Je kunt zelfs modules exporteren en ergens anders importeren. We helpen je daar graag bij

Nee, je kunt een module bouwen aan de hand van een Youtube playlist. Met een druk op de knop staan je video’s in een module. Nog wel even finetunen natuurlijk.

Ja dat kan, in onderdelen kun je aangeven of een deelnemer een opdracht moet inleveren. Je kunt dan instellen of je eerst beoordeeld of later feedback geeft

In Learndash zitten notifications, dat zijn automatisch verzonden berichten als een deelnemer iets gedaan heeft, te lang afwezig is (triggeren) of als er een opdracht beoordeeld is.
Alles is te vertalen. De deelnemer krijgt een mail met die notificatie

Buddy Boss heeft een thema (social learner of Buddy boss pro) waarmee je deelnemers met elkaar aan het werk kunt zetten. Je kunt een forum gebruiken en deelnemers in groepen zetten. Ook kun je als beheerder of cursusleider berichten aan de groep of individuele deelnemers sturen. Het wordt dan een sociaal leerplatform. Let op: dit kost tijd en geld

Nee, maar dan heb je wel een probleem als je een tweede training wilt aanbieden of maatwerk wil leveren. Alleen de plugin van Learndash kost 199 dollar per jaar (voor 1 website). Dat is de investering meer dan waard. Je hoeft niet alle andere plugins te gebruiken. Met alleen een wordpress website (met thema) en Learndash kom je een heel eind.

Learndash zelf heeft een prima aanmeld en login formulier. Maar er zijn heel veel andere mogelijkheden.

Ja, wij hebben een eigen trainingsomgeving LearningROCKS-training waarin je 9 modules vindt om zelf je omgeving te bouwen. Voor 100 euro kun je een jaar gebruik maken van deze omgeving.