Learndash

Stralend door het leven: Just C Beauty ontwikkelt zich ook digitaal

Ilse Bervoets gaat stralend door het leven, schrijft ze op haar website. Ze was lerares biologie en wiskunde en heeft haar passie gevolgd en is 14 jaar geleden gestart met een zaak rondom mode, lifestyle, schoonheid en afslanken.

Als ondernemer blijf je in ontwikkeling en heeft Ilse een nieuwe website , Just C Beauty, laten bouwen waar al haar activiteiten in samenkomen. Ze heeft afgelopen jaar flink ingezet op de online begeleiding van haar klanten. Naast dat ze graag elkaar live zien, zitten er ook voordelen aan de online begeleiding, zoals minder reistijd en effectievere ontmoetingen.

Wij kregen de opdracht om de online cursussen te realiseren op haar website (onze blog hierover). Wij hebben dit met Learndash opgepakt.

E-learning is mooi, maar niet genoeg om mensen te begeleiden, vooral als het om afvallen gaat.

Ilse had twee vragen

 1. Met teams lukt het me niet om makkelijk met mijn cursisten te videobellen.
  Hoe kan ik het makkelijker en beter doen?
 2. Om optimaal te kunnen begeleiden wil ik graag wil ik precies weten waar mijn cursisten zijn in een module.
  Hoe kan ik snel zien wat de stand van zaken is?

Wat hebben gedaan?

 • We hebben de gratis plugin: video conferencing with Zoom geïnstalleerd
 • De gratis versie van Zoom biedt slechts meetings van 40 minuten aan, dus wij adviseerden Ilse om een betaald account te nemen. Zij kan dan ook in een latere fase webinars organiseren.
 • We hebben de verbinding tussen de website en Zoom te gelegd (met een api). Zo integreer je de meeting (starten en aansluiten) mooi in het uiterlijk van de website en hoeft er geen mail verstuurd te worden.
 • We hebben een meeting gepland en de shortcode in de cursus geplakt (zie afbeelding)
 • De deelnemers hoeven niet naar een andere website te gaan, maar kunnen eenvoudig klikken op deelnemen (beveiligd met een wachtwoord om nog veiliger te kunnen communiceren).
  De host kan de meeting ook gewoon vanaf die plaats starten en beëindigen.

Hoe kun je in een oogopslag zien waar deelnemers mee bezig zijn?

 • Wij hebben Ilse geadviseerd om de Tin Canny reporting aan te schaffen voor 179 dollar. Een dure investering, maar dan heb je meteen alles bij de hand. Je kunt op cursusniveau en op gebruikersniveau mooie uitgebreide rapporten genereren.
 • Je kunt eenvoudig via het dashboard naar informatie over alle cursussen of specifiek inzoomen op een deelnemer. Zo kun je optimaal begeleiden.

Overzicht van één cursus

Overzicht van een cursist

Mooi om te zien hoe Ilse met Just C Beauty, meegaat met nieuwe ontwikkelingen en durf te investeren in gebruiksgemak. Wij leren door zulke specifieke vragen ook weer heel veel, dus het is een win-win voor beide partijen.