Leerlijn ICT

Om leraren te helpen digitaal slimmer en vaardiger te worden.

De leerlijnICT is ingericht voor de professionalisering van leraren als het gaat om:

  • digitale vaardigheden
  • mediawijsheid
  • informatievaardigheden
  • computational thinking

De leerlijn wordt ingezet binnen scholen(stichtingen) om docenten aan de slag te laten gaan met hun eigen professionalisering.

We hebben 24 modules ontwikkeld, die docenten samen met hun collega’s kunnen volgen.

 

Wat zeggen wij hierover?

Hi Karin: 

Karin, jij was al een tijdje bezig met e-learning, een oude rot in het vak (leuk bedoeld). 

Ik had net de ontwikkeling van mediaprofiel achter de rug! Echt een super leerzame tocht…maar wel ‘once in a lifetime’…..en door Mediaprofiel kwamen wij weer in contact. Wij hadden veel gezamenlijke delers en zo starten wij onze eerste project samen: Leerlijn-ICT. Alles was nieuw, het werken met Learndash, opzetten van online modules en onze samenwerking. 

Hoe pakte dat uit?

Gaaf om samen die Leerlijn-ICT op te zetten, we ontdekte dat we naadloos samen konden werken. Ieder met zijn eigen specialisatie. Dit heeft geleid tot een prachtige leerlijn met 25 modules die we eigen beheer hebben opgezet. 

Knoeper veel werk, dat ontwikkelen…..maar ik denk dat we trots mogen zijn op ons eerste “product” samen. 

Doeg! Zie je snel….

Hi Jel,

Of ik een oude rot in het vak ben zeg! Ik mocht in de vorige eeuw al in een Open Leercentrum startpagina’s bouwen voor het onderwijs intranet. Maar de focus toen en nu nog steeds ligt bij het helpen van docenten om hun onderwijs ‘zinvol’ te verrijken met de inzet van ict.

Om dat te kunnen doen, moet je wel weten wat er allemaal mogelijk is. Daarnaast is de didactiek heel erg belangrijk. Dus professionaliseren in de breedste zin van het woord.
Eerst heb ik daar jarenlang over geblogd op KarinBlogt.nl, maar toe wij echt met elkaar zijn gaan samenwerken, hebben we het echt goed aangepakt.

Toen de registerpunten voor het lerarenregister werden ingevoerd, mochten we voor CNS in Ede de eerste opzet voor de leerlijn ICT bouwen. Wat een klus, maar wat een uitdaging ook.
Onze kracht zit hem in het businessmodel (lage kosten voor leraren) en natuurlijk in onze zowel inhoudelijke als technische kennis. Ik denk dat er weinig aanbieders zijn met die krachtige combinatie.

Noord en Zuid vertegenwoordigd in learningROCKS en een  prachtig eerste product, waar we heel veel van geleerd hebben. 

We bellen, appen, Twitteren of zien elkaar snel.