Schermafbeelding 2022-07-05 om 11.25.53

Ik wil graag een academie met Learndash

Ik wil graag een eigen “academy” met Learndash. Op 20 maart 2022 kregen we een mail van Elisa Vena met deze vraag: 

Ik ben docent Frans en tot nu toe heb ik met Moodle gewerkt waarmee ik de Franse grammatica gedigitaliseerd heb en bijbehorende digitale oefeningen heb gemaakt (met plugin H5p). 

Nu wil ik voor mezelf starten en ik vind dat Moodle te ingewikkeld is om verder te gaan met Moodle.  Daarnaast vind ik dat 50 deelnemers te beperkt is.  Ik heb gehoord dat LearnDash eenvoudig is en daarom wil ik graag een “academy” ermee bouwen.

Wat ik op mijn website wil is:

  1. tweetalige pagina (NL – ENG)
  2. Video’s uitleg van de grammatica en H5P oefeningen
  3. Klassen kunnen maken waarmee cursisten kunnen zich inschrijven
  4. Link met Zoom of iets dergelijks
  5. Paypal of iets dergelijks om te kunnen betalen 

Nu 3 maanden verder heeft Elisa haar eigen academie met 20 modules met Franse lessen en oefeningen in het Engels en Nederlands. Ze kan haar lessen verkopen in de webshop, ze heeft een geautomatiseerde aanvraag voor een Demo en intake-test. Het mooie is dat ze zelf haar modules kan bouwen en de kleine dingen kan veranderen. In september gaat ze live! Neem al maar eens een kijkje op lefrancaisalacarte.nl

Dit gaat niet vanzelf. Ik heb even geteld, we hebben in de drie maanden 218 mail-wisselingen gehad en een aantal zoomgesprekken.

Kan dit dan niet efficiënter? Vast wel….maar wat ik merk is dat je eerst elkaars taal moet leren begrijpen. Een voorbeeld: Elisa wilde op de homepage een wereldkaart en daarop allerlei pop-ups. Wij vonden dat een slecht idee. Daar moet je dan samen uitkomen, wat werkt (ook op je mobiel) en wat vindt de klant mooi. We zijn er uitgekomen.

 Je bouwt ook aan een langdurige relatie en je wilt graag dat Elisa met vertrouwen de nieuwe stap ik haar werkleven kan zetten. We hebben haar getraind in Learndash en hoe ze teksten op de website kan aanpassen. Eigen autonomie is belangrijk. 

 Elisa zocht ook zelf dingetjes uit op het internet en kwam met Convert-kit om de demo-module en intake-test te automatiseren. Convertkit is een marketing platform, maar dit kun je ook ombuigen naar een geautomatiseerde mail na een aanvraag voor een bijv. intake-test. Convertkit heb ik gekoppeld aan het formulier van Elementor en werkt prima.

Zo leren wij ook weer door onze klanten!

 Elisa gaat deze vakantie aan de slag met het verder verfijnen van de website en vullen van alle modules. We gaan haar website onderhouden en willen haar alvast een goede start wensen in September!