puzzle-1721619_1920

Feest en twee handige oplossingen

Vandaag bestaat LearningROCKS 3 jaar, daar zijn Mariëlle en ik trots op.
Niet alleen omdat we zo goed en plezierig kunnen samenwerken, maar ook omdat we steeds nieuwe opdrachten krijgen uit andere gebieden dan onderwijs.

We worden gevonden!
We worden vooral gevonden op onze expertise met betrekking tot Learndash, Elementor en WordPress, daar hebben we al een aantal opdrachten in afgerond.
We worden ook steeds meer gebruikt als vraagbaak voor snelle oplossingen en puzzels.
Dat is niet de hoofdmoot van ons werk, dat is momenteel echt ‘Weer verliefd op je website’ of zelfs het helemaal opnieuw opzetten en herbouwen van bestaande websites, maar de vragen groeien aanzienlijk.

Ik deel twee voorbeelden van oplossingen die wij toegepast hebben. Dat deden we door te zoeken, te puzzelen en zelf te ervaren. Zoals je weet zijn wij geen programmeurs (alhoewel CSS inmiddels vanzelfsprekend in onze vingers zit), dus zoeken we naar gedegen plugins als we een probleem tegen komen.
Waarschijnlijk zeggen echte codeerders FOEI maar wij redden het ermee en de klant kan zelf ook verder zonder onze hulp.

Vertalingen
Veel plugins zijn Engelstalig en kunnen wel vertaald worden in Nederlands. Met pakketjes en iets met .mo en .po en uploaden naar de server.
Loco Translate is echter een plugin waarmee je nog iets meer maatwerk kunt leveren. Bijvoorbeeld als antwoorden van toetsvragen fout/goed zijn,  maar de klant liever onjuist/juist ziet.
Sommige plugins zijn vertaald met Google Translate en dat geeft heel vreemde vertalingen. Collapse is in Google translate ineenstorting…maar je bedoelt natuurlijk inklappen of invouwen.
Probeer de plugin maar eens uit als je last hebt van gekke vertalingen of terugkerende Engels termen.

In de nabije toekomst worden er vooral bij overheid en semi-overheids websites eisen gesteld aan toegankelijkheid. Dat betekent dat websites bijvoorbeeld ook een voorleesknop moeten hebben. Die plugins zijn niet goedkoop en kunnen 40 euro per maand kosten. Voor een grote commerciële partij is dat geen probleem, maar voor kleinere partijen zijn dat forse kosten. Wij kregen een vraag om onderzoek te doen naar zo’n voorlees mogelijkheid en vonden deze oplossing. Met een account en een plugin kun je ook kleine stukjes tekst laten voorlezen. Dit doe je met een html of shortcode. Een mooie oplossing die in zoals hier gebruikt, gratis is. En zoals je kunt horen als je op de knop voorlezen klikt is het acceptabel genoeg. [/responsivevoice]

Op naar nieuwe uitdagingen, kansen en klanten.
Wij zeggen niet snel nee en houden wel van een beetje puzzelen.