Alles draait om leren.

Iedereen weet het. Je gaat op cursus en komt enthousiast terug . De dag erna, staan er weer heel veel zaken op het programma. Je stelt het even uit om het geleerde in de praktijk te brengen.  Een week later….weet je al niet meer precies hoe!  

Met een juiste mix tussen een workshop/cursus en uitdagende online opdrachten willen wij het leren op de werkvloer faciliteren. Ook is het mogelijk om een sociale omgeving te creeëren waarin men elkaar feedback geeft. 

Wat zeggen wij hierover?

Hi Karin: 

Heb jij dat ook? Ik denk dat we nu de juiste mix te pakken hebben.

Een mix tussen online en real-time leren. Hierbij is de expert die de cursus geeft een belangrijk pijler. Niet alleen inspireert hij/zij mensen maar is hij ook na de cursus belangrijk om mensen te activeren. Dit kan door online opdrachten, of het beantwoorden van vragen die ontstaan bij het toepassen. 

Dit kunnen we allemaal eenvoudig organiseren in onze omgeving. 

Waarbij we gemerkt hebben dat (online) beloning toch wezenlijk is. Dus hier komen de badges weer goed van pas.

Ik blijf me verbazen hoe moeilijk is het is om mensen actief te houden. Het blijft een mooie zoektocht. 

Doeg! Zie je snel…. 

Hi Jel,

De juiste mix hebben we te pakken, maar de uitvoering kunnen we nog beter doen.

Ik hou zelf van dingen uitproberen en als ik er dan niet uitkom, om hulp kan vragen. Maar ik vind het ook fijn om samen met anderen te leren. Soms door echt bij elkaar te komen en kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. 

Wat ik allang geleerd heb, is dat workshopjes of trainingen van een dag of dagdeel NIET werken. Dingen beklijven niet.

Door digitale ondersteuning, naslagwerken en uitdagingen te krijgen, blijf ik in beweging.
Wat onze grootste uitdaging blijft, is mensen vast te houden en terug te laten komen. Zoals je al zegt zijn Badges daar een mooi instrument voor, maar het is het nog niet helemaal.

We appen…