Kopie van portfolio (2)

Een greep uit klantvragen, ‘help ons met Learndash’

Een greep uit klantvragen, ‘help ons met Learndash’

Graag! Wij helpen graag ondernemers en organisaties met hun vragen over Learndash (een plugin die zorgt dat je een WordPress website kan ombouwen tot een online academie).

In de zomervakantie hebben we keihard gewerkt aan onze online vindbaarheid als Learndash. Met succes blijkt nu :).

De vragen komen meestal via ons contactformulier binnen of via ons netwerk en rechtstreeks met een telefoontje.

Wat komt er zoal op ons pad?

Zomaar een aantal vragen die we afgelopen twee maanden op ons afgevuurd kregen.

 1. Hoe kan ik een hele opleiding (van een of twee jaar) omzetten in een online academie, maar tegelijkertijd ook een aantal losse (online) trainingen verkopen?

Het digitaliseren van je opleiding kun je met de plugin Learndash prima regelen. Learndash is net zoals een legobouwwerkje, je kunt het eenvoudig houden en met de basis werken of uitbreiden met prachtige sets waardoor je meer mogelijkheden hebt.

Waneer je Learndash koppelt aan Woocommerce kun je via de webwinkel de cursussen verkopen. Deelnemers worden na betaling automatisch ingeschreven in de cursus.

 1. Hoe kan ik een leertraject zo organiseren dat ik snel kan schakelen van geheel online werken naar blended werken en andersom.

Ja, deze vraag is erg actueel. We hebben er allemaal mee te maken. Van live-meetings naar online meeting in een handomdraai.

Ons advies is om met kleine behapbare modules te werken die hetzelfde zijn opgebouwd als je opleiding. Is je opleiding opgebouwd in 10 weken? Maak 10 kleine modules met dezelfde opbouw, zo kun je snel schakelen van offline naar online.

 1. Wij denken dat er allerlei bugs in Learndash zitten, het doet niet wat wij willen…Hoe kunnen we dit oplossen?

In dit geval gaan we aan de beheerskant van de website kijken, om een aantal zaken te onderzoeken zoals:

 • Instellingen die niet kloppen
 • Teveel mensen met teveel rechten in de omgeving
  Dat is niet slim….want vaak weet de linkerhand niet wat de rechterhand doet.
 • Plugins die niet goed samenwerken
 • Updates die niet uitgevoerd zijn
 1. Hoe kun je verschillende groepen in een organisatie koppelen aan verschillende modules en toch een totaal overzicht van de deelnemers krijgen: “wie heeft wat afgerond”?

Je kunt in Learndash werken met groepen en subgroepen waardoor je deelnemers in verschillende modules kunt zetten maar toch in het geheel een gebruikersrapport kunt uitdraaien. Wanneer je nog betere rapportages wilt, dan moet je overstappe naar een betaalde plugin zoals bijvoorbeeld Uncanny Report. 

 1. Kun je ons helpen met de didactiek van een cursus? Hoe gebruik ik materialen die ik al heb? Kan ik dit gewoon in de cursus plakken?

We nemen een kijkje in de opleiding. Wat we vaak  zien is dat iemand een PowerPoint afspeelt en er een filmpje van heeft gemaakt. Dat is dan de cursus.
Na de PowerPoint film moeten de deelnemers een toets doorlopen en ze krijgen vervolgens  een certificaat.
Prima om zo te beginnen, maar hoe krijg je deelnemers actief?
Geef ze doe- en denkopdrachten. Laat ze iets doen met de leerstof in plaats van alleen te consumeren. Daag ze uit door gamificerende werkvormen (of beoordelingen) in te zetten. Badges blijven leuk om te behalen.

We gaan altijd samen met de organisatie aan de slag om dit te verbeteren. Met kleine stapjes en soms grote sprongen.

 1. Ik kopieer telkens mijn hele omgeving naar een subdomein. Dat is lastig want ik heb nu veel omgevingen, veel inlogs en de data worden steeds mee gekopieerd. Allemaal heel bewerkelijk en niet heel veilig.

De AVG is een belangrijk onderdeel waar wij echt alert op zijn. Je verzamelt als aanbieder gegevens zoals naam, achternaam , e-mailadres en voorgang in de cursus. Dus oppassen geblazen met kopiëren van omgevingen.
In dit geval is het beter om de cursus te kopiëren en verschillende pagina’s te maken in je omgeving waar de verschillende organisaties toegang krijgen. Zo houd je alle gegevens mooi gescheiden.

Vanzelfsprekend sturen we voor we wat dan ook in een omgeving doen, een geheimhoudingsverklaring en een opdrachtbeschrijving (met een inschatting van de kosten).
Wij hebben het afgelopen jaar namelijk ook een heel grote les geleerd……we gaven kennis bijna gratis weg…..en dat is niet slim van ons.

Heb jij ook vragen over je leeromgeving? Stel ze gerust door ons een bericht te sturen via de website of mail.