Mijn eerste Bett, het moest er toch eens van komen!
Samen met Karin Winters ben ik het avontuur ingestapt zonder planning en voorbereiding. Ik hou ervan om met een open mind ergens in te duiken en te zien wat mij prikkelt en inspireert.
De grotere thema’s van de Bett die mij aanspreken waren:
- Wellbeing: onderzoek of initiatieven om welbevinden van leraren en studenten te verbeteren.
- Empowering teaching and learning: goede voorbeelden om impact en efficiëntie van het gebruik van technologie te verbeteren.
- Skills: vaardigheden voor docenten om hun beroep beter uit te kunnen voeren. En vaardigheden voor het leven: zoals creativiteit en opnieuw leren etc
Welke 10 innovaties staan in mijn lijstje?
Feedback
Een Zweeds product , een app (voor iPad & Chromebook) om te leren rekenen.
Wat maakt het anders?
- Leerlingen schrijven de sommen op de tablet.
- De uitkomst en de strategie (hoe komen ze tot het antwoord) worden opgeslagen in realtime.
- De strategieën kunnen met elkaar vergeleken worden op het digibord.
- Het programma kijkt meteen na en geeft overzicht van alle leerlingen.
Deze webapplicatie is voor hoger onderwijs en kan alle antwoorden op een wiskundevraag analyseren en groeperen en meteen voor die bepaalde groep feedback geven. Dus je hoeft niet meer individueel feedback te geven.
Het systeem geeft
- feedback over het werk: samengevat en geanalyseerd door het systeem
- feedback aan docent: welke strategieën gebruiken de studenten?
- gepersonaliseerde feedback met kleuren
De CSI van het onderwijs?
Dit systeem werkt via de browser en dus op elke website toe te passen. Een van de mogelijkheden is: het analyseren van de gezichtsuitdrukkingen ( ik lees 40 stuks). Dus stel een leerling of student is gestart met een e-learning module of filmpje en is afgeleid dan:
1. Stop de e-learning module en wanneer de leerling weer op het scherm kijkt, gaat het programma weer verder. Het ging ook nog verder, je kreeg een toeterend man in beeld om weer je aandacht te trekken!
2. Het analyseert dan tevens bij welk onderdeel van je module of filmpje de student aanhaakt of afhaakt maar ook de emoties bij het onderdeel. Deze informatie kun je gebruiken om het curriculum te verbeteren.
Tutoring
Het is altijd interessant om te kijken bij de start-ups. Deze starter had ook een gave gadget voor op de telefoon! Altijd leuk!
Een systeem voor docenten en leerlingen/studenten om gemakkelijk een afspraak te plannen voor: online video sessie of face-to-face sessie. Door een button op je website of LMS kun je een tutor online inhuren.
Interessant voor het vraagstuk huiswerkbegeleiding of al die examentrainingen. Leerlingen kunnen nu online een sessie inplannen als ze vastlopen.
Blended tool voor architectonisch tekenen
De Uhasselt (Dr Mieke Haesen) heeft zich gespecialiseerd in visual computing: Multi-camera vision en dit heeft geleid tot 8,5 uur tutorials in ‘free-hand-design’ tekenen. Het is een academische online cursus die je kunt volgen waar de kunstzinnige inhoud gecombineerd wordt met innovatie.
LMS
Wauw wat een topper LMS. Beheren, analyseren, rapporteren en leren in een systeem. Mooi vormgegeven : simpel en adequaat. Geen ingewikkelde interface. Interessant om verder te bestuderen.
- online curriculums: auteur tool
- portfolio’s
- E-learning
- monitoring
- geautomatiseerde mailings
- bibliotheek functie met vele bronnen.
Werkdruk verlagen
Hoe kun je de werkdruk verlagen? De Engelse overheid heeft een toolkit ontwikkeld die voor iedereen toegankelijk is.
De toolkit bestaat uit drie gedeeltes:
- identificeren van de werkdruk
- tools om de werkdruk te verlagen
- evaluatie van de impact van de toolkit.
Het zou mooi zijn als we dit ook ontwikkelen in Nederland in een samenwerkingsverband.
Lezen
Er was veel software om het lezen te analyseren zoals lexplore. Een systeem waar je in een aantal minuten op het scherm inzicht krijgt in leessnelheid, letterkennis, fonologische bewustzijn.
De augmented reality in boeken is al een paar jaar in opkomst.
8. Woongjin interactieve boek zien we een flinke upgrade van AR. Goede interactiviteit waar kinderen door middel van plaatjes, kleuren, tekeningen het verhaal tot leven zien komen. Nu nog de Nederlandse vertaling!
Actief leren
Er waren vele voorbeelden van actief leren door VR-brillen. Een ander voorbeeld is hopspots.
Een soort grote kolom met speaker die je verbind met een iPad en 12 interactieve hotspots die op de grond liggen.
De leerlingen krijgen bijv. rekenopdrachten en moeten dan via de kleuren de juiste antwoorden geven.
10. Apple pop-up classroom.
Op vrijdag hebben we een workshop gevolg bij Apple, waar we werden uitgedaagd om onze creativiteit aan te spreken. We hebben gewerkt met set basis apps om foto’s, films, muziek en Virtual Reality te maken. Het mooie was dat je je werk eenvoudig kunt opslaan in een mooi portfolio in Pages. Dit komt binnenkort ook in Nederland beschikbaar.
Zelf vind ik het meest inspirerende de mensen zelf. Het verhaal dat ze vertellen als ze ergens enthousiast over zijn. De eenpitters die hun idee proberen te verwezenlijken. Prachtig. De contacten die we al twitterend hadden met #dutchonbett, het rooftoppen met de meiden en het diner van Prowise, allemaal verwennerijen….
Genoten dus van de Bett en van het avontuur.
2 gedachten over “Best of BETT”
Leuk om je ervaringen te lezen Mariëlle! Ik vond het rooftoppen met de meiden ook heel gezellig! Kleine aanvulling op het Apple pop-up Classroom verhaal, de mogelijkheid om Pages als portfolio te gebruiken is er al in Nederland, ik maak er in mijn lessen graag gebruik van!
Hoi Rea, leuk dat je reageert! Dank voor je aanvulling, dan heb ik dat verkeerd begrepen! We houden contact!
Reacties zijn gesloten.