28 mei (3)

28 mei WordPress live kick-off met Karin Winters

De eerste live-kick off van WordPress Nederland gaat van start en Karin mag samen met Pavel de spits afbijten. Hoe is dat gelukt?

We hebben drie jaar geleden de eerste stappen gezet met de keuze van #Learndash als LMS-systeem in combinatie met WordPress. Met trial en error en steeds maar verder leren, werden we steeds enthousiaster over #learndash.

Met Leerlijn-ICT hebben we de grootste leercurve gemaakt in het ontdekken van de beste plugins die het gebruiksgemak voor de cursist verbeteren. Hoe zorg je ervoor dat het systeem niet traag wordt! Met 30 modules en micromodules werd ook de inhoud van het online leren steeds beter. 

De volgende stap was het overbrengen van onze kennis bij andere organisaties. We werden gevraagd om de leerkracht-academie samen met Stichting leerKRACHT te ontwikkelen. In een klein team werken aan een academie voor docenten en schoolleiders was een flinke zoektocht. 

Hoe combineer je de wensen van “de klant (stichting leerKRACHT)” en je eigen expertise? Het was vooral heel veel vereenvoudigen; precies neerzetten wat nodig is om te kunnen leren.  Ook nadenken over een businessplan en het opzetten van een onderhoudscontract van een academie. Wat een mooi leerproces en na een jaar stond de academie en deze heeft inmiddels 1800 abonnees. Hier mogen we trots op zijn! 

Inmiddels hebben we ook weer andere academies opgezet voor een ZZP-er en een open-academie. De looptijd is nu een week voor een academie die werkbaar is. Dus flinke stappen gezet! 

Al deze lessen kan Karin natuurlijk niet overbrengen in een half uur, maar wil je meer weten over #academies, #learndash, #plugins, #micromodules….schrijf je in bij:

wpnl.live

Tot dan!